Ikäihmisten palvelut ja kärkihankkeet Parasta aikaa -tapahtumassa

Tärkeä osa maan hallituksen kärkihankkeista koskee sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Nyt kysytään, miten ikääntyvien ihmisten hyvä hoito sujuu tulevaisuudessa monen ammattilaisen muodostamassa hoitoketjussa. Nämä asiat ovat keskiössä alan ammattilaisille suunnatussa Parasta aikaa – koulutustapahtumassa. Yli 1000 ammattilaista ja asiantuntijaa kokoontuu yhteeen 10.11.2016 Finlandia-taloon.

– Ikäihmisten palvelut ja asema ovat erittäin ajankohtaisia. Sote-uudistusta viedään nyt maaliin ja aihe on päivänpolttava niin omaisille, päättäjille kuin alan ammattilaisillekin puhumattakaan ikääntyvistä itsestään. Nyt tarvitaan ammattilaisten välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua enemmän kuin koskaan. Ikäihmisten laadukkaan hoidon ja hyvinvoinnin puolesta on puhuttava ja toimittava. Tämä tapahtuma tarjoaa siihen erinomaisen foorumin, sanoo tapahtuman avauspuheenvuoron esittävä Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Laaja tietopaketti luvassa

Tapahtumaan on rakennettu mielenkiintoinen ohjelma: luentoja, työnäytteitä, lyhyitä suullisia esityksiä, postereita, tietoiskuja ja ikäihmisten palveluihin keskittyvä näyttely.  

Neljässä luentosalissa tarjotaan ikäihmisten palveluiden parissa toimiville ammattilaisille ja päättäjille huippuluentoja hyvistä hoitokäytännöistä eettisiin pohdintoihin ja hyvinvointiteknologiasta terveisiin jalkoihin. Tärkeää on, että hoitoketjujen eri vaiheissa työskentelevät ihmiset ovat nyt yhdessä kuulolla.

Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi tiloissa on myös monipuolinen näyttely, neljä erilaista työnäytöstä, posterinäyttely ja kahdeksan valaisevaa ammatillista tai tieteellistä suullista esitystä.  Esitysten aiheina on mm. kosketuksen kieli, muistisairaiden virikkeet, omaishoito, kuntouttava hoitotyö, uudet oppimisympäristöt, lääkehoito. Näytteilleasettajia on lähes 60, joista moni täydentää osastonsa antia tietoiskulla.

Asian ytimessä – myös hallituksen kärkihankkeita tarkastellaan

Tapahtuman pääluennoitsijana on tutkimusprofessori Harriet Finne-Soveri aiheenaan Uudenlainen vanhuus huomisen yhteiskunnassa. Ikäihmisten palveluihin liittyviin hallituksen kärkihankkeisiin johdattaa sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Päivi Voutilainen.

Muusikko, taiteilija, luennoitsija Mikko Kuustonen tuo lopuksi näkökulman asenteiden tehohoitoon, aikaan, onneen ja luovuuteen.

Tapahtumassa palkitaan myös esimerkillinen vanhustyön johtaja ja paras posteri. Toini Nousiainen -mitalin saa joku tehyläinen määrätietoisesta toiminnasta. Tapahtuman puheenjohtajana toimii ansioitunut sosiaali- ja terveysalan erikoistoimittaja Tiina Merikanto Yleisradiosta. 

Käytännön järjestelyistä vastaavat Tehy ja Globex Oy. 

Tilaisuus on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, esimiehille, johtajille ja päättäjille. Parasta aikaa -tapahtuma on jatkoa Tehyn vuosina 2011 ja 2014 järjestämille Vanhustyön vastuunkantajat -tapahtumille.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.parastaaikaa.fi

Tehyn sosiaalipoliittinen asiantuntija Eva Siitonen, puh (09) 5422 7168. 

Lisätietoja Parasta aikaa -näyttelystä: www.globex.fi, Jarmo Siekkinen puh.040 5950106  

Uutiset

Lisää uutisia